Novi Sad: ,,Dečija nedelja“ od danas do 13. oktobra

novisad.rs

Manifestacija „Dečija nedelja“ održaće se od 7. do 13. oktobra, pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“.

Decu, njihove roditelje i sve ostale zainteresovane očekuje bogat program koji započinje otvaranjem manifestacije u „Novosadskom dečjem kulturnom centru“, bivšem Raspustilištu, u Radničkoj ulici 20, u ponedeljak, 7. oktobra, u 11 časova.

Ove godine, novina je učenički parlament, koji će se održati u četvrtak, 10. oktobra u 12 časova, u Skupštini Grada i posvećen je temama za mlade, o kojima će govoriti i promoter „Dečije nedelje“ atletičar Mihail Dudaš, s posebnim osvrtom na zdrave stilove života. Dudaš je naglasio da je ponosan što je promoter ovako značajne manifestacije već pet godina.

Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu distribuirala je markice dobijene od Organizacije „Prijatelji dece Srbije“, autobuskoj i železničkoj stanici, pozorištima, bioskopima i Spensu, u vrednosti od 1.033.000 dinara, a sredstva treba da se dobiju i od svake poslate poštanske pošiljke u iznosu od deset dinara, koja se direktno uplaćuju na račun budžeta Republike.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će 60 odsto od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava uplatiti na podračun za porodiljska prava Uprave za dodatak na decu.

Slogan ovogodišnje manifestacije posvećen je tridesetogodišnjici usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta. Manifestaciju organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada, a kompetan program možete videti OVDE.

 

Autor: novisad.rs