Novi ONLINE sadržaji biblioteke „Karlo Bijelicki“

Pixabay

Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” Sombor  ne odustaje od svojih sadašnjih i budućih korisnika i čitalaca

Sa željom da se ovaj težak period, u kojem se svi nalazimo, što lakše prebrodi, somborski bibliotekari su, pored stalno dostupnih digitalnih zbirki, periodičnih naslova i e-publikacija na sajtu biblioteke, svojim sugrađanima ponudili nove digitalne sadržaje.
 

– Na društvenim mrežama i zvaničnom sajtu: www.biblioso.org.rs  preporučujemo raznovrsne  online kulturne sadržaje: koncerte, pozorišne predstave, tribine i naučna predavanja, kako ustanova kulture iz našeg grada, tako i drugih ustanova kulture iz Srbije.

ČITAMO ZA VAS: Bibliotekarke Dečjeg odeljenja naše biblioteke, za naše najmlađe čitaju priče, bajke i pesme, iz bogate online zbirke Srpske dečje biblioteke (ustupljena autorska prava). Video snimci dostupni su na Facebook stranici Dečjeg odeljenja i Youtube kanalu Biblioteke.

A ŠTA VI ČITATE? – U želji da  vreme koje ljudi provode u kućama bude što kreativnije i sadržajnije, pokrenuli smo akciju, kojom putem video poruka naših poznatih književnika, radnika u kulturi, saradnika GBKB, autora čije knjige smo objavili i čija dela smo promovisali, želimo da održimo kontakt sa našim sadašnjim, a kada se vratimo redovnim aktivnostima i nekim budućim korisnicima.

Ukoliko neko od naših korisnika – čitalaca, želi da se priključi ovoj akciji, potrebno je da kratak video zapis (maksimalno do 60 sekundi) pošalje na email adresu gbkb1859@gmail.com. Video zapise sa preporukom za čitanje, savetom kako oplemeniti vreme u izolaciji, odrecitovanom autorskom pesmom ili pročitanom autorskom pričom, zaduženi u biblioteci će razmotriti i one najbolje objaviti na našim online nalozima.

 Budimo odgovorni i čuvajmo jedni druge!

#ostani_kod_kuće