NOVI NAPADI NA PORODICU? I u igricama nam poturaju ideju „GAY JE OK“

Neeko
RIOT
Oglas

Matt Dunn, jedan od članova tima koji je radio na najnovijem League of Legends heroju koji je otkriven 19.11.2018 te, je potvrdio da je Neeko (novi heroj) zainteresovana za žene i da se izjašnjava kao gej osoba.

Riot je krenuo Blizzardovim stopama kada je reč o kreiranju heroja sa šarenolikim interesovanjima i opredeljenjima. Nakon što je u izmenjenom lore-u otkriveno da Varusa čine dva gej muškarca, LoL univerzumu se priključio još jedan otvoreno gej heroj.

Ono što nas zabrinjava kao normalne roditelje kako će se to odraziti na decu. Pogotovo sto u današnje vreme igračku populaciju čine deca kako muškog tako i ženskog pola a sada se u igru ubacuje da je biti GEY ok. Mi kao medij nemamo ništa protiv GEY populacije, ali nas brine ovakva javna promocija. Čemu ona?

Šta kažu u kompaniji RIOT

A kako je uopšte došlo do otkrića. Naime, neki od LoL fanova su primetili da je u interakciji sa drugim herojima Neeko prisnija prema drugim ženskim likovima, zbog čega su počeli da postavljaju razna pitanja, da bi od izvora iz Riota direktno dobili sledeći odgovor:

“ Raznolikost je „eksplicitan cilj“ za programera.“

U intervjuu za Glikel, producent Tiler Eltringham je govorio o dodavanju gej znakova u listu. „[Riot Games] nije ušao i rekao da nam je potreban šampion u igri koji je gej. U svetu na kome je svemirski zmaj posjetio vašu planetu, a neko je bacao vatrenog medveda na vas, dva tipa koja se ljube, netreba da nikome bude problem u oku“.

Kakve veze ima kog je seksualnog opredeljenja heroj u MOBA igri nije nam baš najjasnije, pošto to nema nikakvog uticaja na sam gejmplej, ali je sigurno da Riot ovim pokušava da pridobije pažnju gej populacije, a verovatno i da se bar donekle iskupi za sekstičke incidente unutar same kompanije koji su isplivali ove godine u javnost.

Za one koji još uvek nisu videli, sve o novom heroju, uključujući i magije koje ima, možete videti na zvaničnom sajtu Riota.

Previous articleBivšeg nastavnika srednje škole u Kovinu pretukli nekadašnji učenici
Next articleSTARA PAZOVA: Za zloupotrebu položaja, godinu dana uslovno.