NOVI NAPADI NA PORODICU? I u igricama nam poturaju ideju „GAY JE OK“

Neeko
RIOT

Matt Dunn, jedan od ─Źlanova tima koji je radio na najnovijem League of Legends heroju koji je otkriven 19.11.2018 te, je potvrdio da je Neeko (novi heroj) zainteresovana za ┼żene i da se izja┼ínjava kao gej osoba.

Riot je krenuo Blizzardovim stopama kada je re─Ź o kreiranju heroja sa ┼íarenolikim interesovanjima i opredeljenjima. Nakon ┼íto je u izmenjenom lore-u otkriveno da Varusa ─Źine dva gej mu┼íkarca, LoL univerzumu se priklju─Źio jo┼í jedan otvoreno gej heroj.

Ono ┼íto nas zabrinjava kao normalne roditelje kako ─çe se to odraziti na decu. Pogotovo sto u dana┼ínje vreme igra─Źku populaciju ─Źine deca kako mu┼íkog tako i ┼żenskog pola a sada se u igru ubacuje da je biti GEY ok. Mi kao medij nemamo ni┼íta protiv GEY populacije, ali nas brine ovakva javna promocija. ─îemu ona?

┼áta ka┼żu u kompaniji RIOT

A kako je uop┼íte do┼ílo do otkri─ça. Naime, neki od LoL fanova su primetili da je u interakciji sa drugim herojima Neeko prisnija prema drugim ┼żenskim likovima, zbog ─Źega su po─Źeli da postavljaju razna pitanja, da bi od izvora iz Riota direktno dobili slede─çi odgovor:

“ Raznolikost je „eksplicitan cilj“ za programera.“

U intervjuu za Glikel, producent Tiler Eltringham je govorio o dodavanju gej znakova u listu. „[Riot Games] nije u┼íao i rekao da nam je potreban ┼íampion u igri koji je gej. U svetu na kome je svemirski zmaj posjetio va┼íu planetu, a neko je bacao vatrenog medveda na vas, dva tipa koja se ljube, netreba da nikome bude problem u oku“.

Kakve veze ima kog je seksualnog opredeljenja heroj u MOBA igri nije nam ba┼í najjasnije, po┼íto to nema nikakvog uticaja na sam gejmplej, ali je sigurno da Riot ovim poku┼íava da pridobije pa┼żnju gej populacije, a verovatno i da se bar donekle iskupi za seksti─Źke incidente unutar same kompanije koji su isplivali ove godine u javnost.

Za one koji jo┼í uvek nisu videli, sve o novom heroju, uklju─Źuju─çi i magije koje ima, mo┼żete videti na┬ázvani─Źnom sajtu Riota.