Novi iPhone 11 (FOTO/VIDEO) – „Najbolji pametni telefon do sada“

Oglas

Kompanija Apple nedavno je predstavila 11. generaciju svog pametnog telefona – iPhone, za koga je direktor tehnološkog giganta iz Kupertina Tim Kuk rekao „da je najbolji pametni telefon do sada“.

Uređaj dolazi u tri verzije: kao osnovni iPhone 11, i dve premijum verzije iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max.

Najveća promena kod novog modela je dodavanje još jedne kamere na poleđini uređaja, pa „jedanaestica“, u odnosu na prošlogodišnji iPhone XR koji je imao samo jednu širokougaonu kameru od 12MP, dolazi sa još jednom 12MP ultraširokom kamerom sa podrškom sa 2X optičkim zumom.

  • Uređaj pokreće najnoviji A13 Bionic procesor. Iako nije objavio više detalja od svom čipsetu, Apple tvrdi da je A13 najbrži CPU, sa najbržim grafičkim procesorom za telefone.
  • Novi iPhone 11 je vodootporan na dubinama do dva metra, ima Enhanced Face ID opciju, koja omogućava brže prepoznavanja lica,
  • Telefon napaja ga baterija kapaciteta 3110mAh.
  • Novi displeji troše za 15 odsto manje energije nego ranije, a poseduju i HDR i Dolby Vision kompatibilnost.
  • Početna cena Apple iPhone 11 kreće se od 699 dolara.
Резултат слика за iPhone 11
The Verge

iPhone 11 Pro i Pro Max

iPhone 11 Pro modeli imaju još jednu, širokougaonu, kameru na poleđini, od 12MP, koja omogućava dodatni zum. Tu je i mod rada, pod nazivom Deep Fusion, koji kreira devet fotografija sa sve tri kamere, koje potom spaja u jednu fotografiju visokog kvaliteta.

iPhone 11 Pro i Pro Max, takođe, koriste Apple A13 Bionic procesor, koji je za oko 20 procenata brži nego A12 kada su u pitanju CPU i GPU brzine. Prisutan je i brži NPU za analiziranje fotografija i videa u realnom vremenu.

Apple 

Početna cena iPhonea 11 Pro će iznositi 999 dolara, dok će iPhone 11 Pro Max startovati od 1.099 dolara.

Previous articleKruševačka policija pronašla i vratila DŽAK PARA
Next articleĆIRA BLAŽEVIĆA UDARIO AUTOMOBIL!