Novi INCIDENT u BEOGRADU, ovog puta ispred SKUPŠTINE

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

U Skupštini Srbije počela je sednica, na čijem su na dnevnom redu izmene zakona o izboru poslanika i o lokalnim izborima, a na početku predsednica parlamenta Maja Gojković ponovo je osudila ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića.

Gojković je ocenila je reč o „fašističkom pokušaju“ Dveri i Boška Obradovića i njihovih pristalica u nameri da blokiraju rad skupštine i da legalno i legitimno telo spreče da radi svoj posao.

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Obradović „blokirao“ ulaz u skupštinu

Obradović i nekoliko poslanika i simpatizeri stranke „blokirali“ su danas stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sednicu parlamenta.

Obradović i pristalice Dveri drže transparente „Dole vlada“, „Da li korona zavisi od izbora“, „Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu“, nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije „izdao Kosovo“.

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvaju u pištaljke i ne dozvoljavaju poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje, koji glavnom ulazu u Skupštinu mogu da pristupe jedino sa bočne strane.

U jednom trenutku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde bi trebalo da počne nova sednica

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara „sproveli“ u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali „ua“.

Rističević ostao bez sakoa

Takođe, pre Lončara i Šešelja, u parlament je pristizao i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, i došlo je do verbalnog sukoba sa Obradovićem na ulazu, a zatim i do koškanja, a Rističević je iz gužve izašao bez sakoa.

Dobacivanja je bilo i u samom parlamentu, pa je poslanica Dveri Marija Janjušević, poslaniku SNS Milovanu Drecunu, dok se u holu registrovao da je stigao na sednicu, dovikivala u lice da je izdajnik i da je izdao Kosovo.

 

Autor: Tanjug