Novi Bečej: EKO-ČESMA u selu Kumane

SHARE
eko
Eko česma, Foto prava: Zrklik.rs

U selu Kumane, koje pripada opštini Novi Bečej, nedavno je u centru otvorena eko-česma, sa koje meštani konačno mogu da se snabdevaju čistom vodom.

vojvodinainfo

Nadomak pijace i crkve, iz tri slavine, stanovnici već naveliko sipaju vodu. 

Kako Dnevnik.rs navodi, meštani su već komentarisali da im je ovo bilo preko potrebno. Na prvi pogled se već vidi da je voda iz eko-česme kad se sipa u čašu dosta čistija, a da ne govorimo kad se pije…

Takođe prema rečima meštana, voda iz vodovodne mreže je žute boje, ali kako građani vole da kažu, opet je čistija od zrenjaninske.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović kaže za „Dnevnik” da je za izgradnju eko-česme bilo potrebno pola godine zbog svih dozvola, priključaka za struju, postavljanja brojila i drugih neophodnih radova.

Za izgradnju eko-česme izdvojeno je 5,3 miliona dinara i imamo samo pozitivne reakcije- ističe Maksimović i dodaje da je sledeća investicija planirana za ovo selo elektrifikacija radne zone, ali i asfaltiranje ulica. Prema njegovim rečima, ovaj posao će koštati oko 45 miliona dinara, od čega Ministarstvo privrede finansira 15 miliona dinara, dok ostatak pada na teret opštine

vojvodinainfo