NOVE KOMPLIKACIJE pri registraciji i TEHNIČKOM PREGLEDU

tehnički pregledi
Foto.- Polovni automobili

Svedoci smo nemilih scena kada je u pitanju tehnički pregled vozila, ali i registracija bi mogla dodatno da se zakomplikuje, evo i kako:

Ukoliko se ne izmeni odluka osiguravajućih kuća da gazdama tehničkih pregleda za svaku polisu obaveznog osiguranja, koju naplate prilikom registracije vozila, daju proviziju od pet odsto, vlasnici kola bi vrlo brzo umesto plaćanja „sve na jednom mestu“ morali da idu na šaltere osiguravača.

To znači da bi vlasnici vozila prvo išli na tehnički pregled, a zatim do najbliže „ispostave“ neke od osiguravajućih kuća da plate polisu obaveznog osiguranja.

Da bi dobili registracione nalepnice morali bi u MUP jer tehnički pregledi više ne bi mogli da nude „kompletnu uslugu“.

Ovo može prouzrokovati drastično povećane cene tehničkog pregleda;

Računica kaže, da na liniji tehničkog pregleda, u jednoj smeni (po novim propisima vozilo mora da bude na pregledu najmanje 30 minuta), mogu da pregledaju prosečno 10 kola.

To znači da ako po polisi obaveznog osiguranja ostaje 500-600 dinara zaradite maksimalno 5.000-6.000 dnevno. Pomnožite to sa 24 radna dana i shvatite da nemate dovoljno da platite dva radnika, a kamoli da nadoknadite druge troškove od računara, grejanja, interneta i slično – kaže izvor za „Večernje Novosti“

U udruženjima tehničkih pregleda u Srbiji kažu da su se, posle smanjivanja provizije na pet odsto od strane osiguravajućih kuća obratili Narodnoj banci Srbije, koja je jedina nadležna da odredi visinu provizija.