Nove investicije u Sremskoj Mitrovici

SHARE
Vladimir Sanader | Foto: Narcisa Bozic
Vladimir Sanader | Foto: Narcisa Bozic

Nakon završetka kapitalnih projekata, izgradnje nadvožnjaka, bazena, nove škole i puteva, grad na Savi i administrativni centar Srema očekuju novi značajni projekti.

-Sremsku Mitrovicu očekuje nastavak velikih projekata, pre svega izgradnja nove škole u gradu. Osnovna škola ’’Jovan Popović’’ jedina je u gradu u kojoj se prethodnih godina povećavao broj učenika. Stari objekat je dotrajao, a nova škola biće jedna od najmodernijih u Srbiji, a završetak izgradnje planiran je do 2020.godine.

U Laćarku, naselju sa 14.000 stanovnika planirana je izgradnja novog vrtića, jer stari već godinama i pored adaptacije, ne zadovoljava potrebe za smeštajem dece. Novi vrtić, čija izgradnja treba da počne na jesen, ne samo da će imati dovoljan kapacitet, nego će i uslovi za smeštaj mališana biti odlični, rekao je za ’’Vojvodina info’’ Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Idejno rešenje za novi vrtiću Laćarku
Idejno rešenje za novi vrtiću Laćarku

Rekonstrukcija Pozorišta ’’Dobrica Milutinović’’

U oblasti kulture takođe su predviđene investicije. U planu je obimna rekonstrukcija zgrade mitrovačkog pozorišta ’’Dobrica Milutinović’’ izgrađenog krajem 19.veka. Poslednja adaptacija objekta bila je 80-tih godina prošlog veka, te je s’ obzirom na teško stanje krova koji prokišnjava, scene, tehnike i enterijera planirano da se uradi kompletna rekonstrukcija krova, ugradi nova oprema i izgradi potpuno nova scena, a ideja je da se ona nazove po bardu glumišta Mitrovčaninu Petru Kralju.

Nova škola Jovan Popović
Nova škola Jovan Popović

Izgradnja ’’Adrenalin parka’’

U narednom periodu gradske vlasti planiraju i izgradnju ’’Adrenalin parka’’ kod Atletskog stadiona u cilju  poboljašanja turističke delatnosti Kazneno-popravnog zavoda, koji poseduje Hotel ’’Srem’’, restoran, hipodrom sa školom jahanja i konjičkim klubom i ribnjak. Postavljanje ’’Adrenalin parka’’ doprineće unapređenju turističkih sadžaja i povećanju broja posetilaca Carskog grada.

Autor: Narcisa Božić