NOVE INFORMACIJE O POLICIJSKOM ČASU ZA VIKEND

pixabay

Nema relaksiranja mera u naredne dve sedmice, sutra odluka o trajanju policijskog časa

Direktor Infektivne klinike KCS Dragan Stevanović upozorava da još nema mesta za opuštanje i da veliko relaksiranje mera ne treba očekivati još dve sedmice.

Stevanović je istakao da su trenutne brojke rezultat ozbiljnosti i poštovanja mera građana, i dodao da će relaksiranje mera zavisiti ne samo od pada broja obolelih na dnevnom nivou, već i od ukupnog broja zaraženih, koliko je teških slučajeva na respiratorima, koliko u privremenim bolnicama…, prenosi Tanjug.

NOVE INFROMACIJE – POLICIJSKI ČAS ZA VIKEND – ovde

Kad je reč o dužini policijskog časa za predstojeći vikend, ona će, kako je najavio minsitar Zlatibor Lončar, biti donesena sutra.

Pročitajte i: Na pijacama obavezne maske i rukavice

Odgovarajući na pitanje novinara kada će građani biti informisani koliko će policijski čas trajati ovog vikenda, Lončar kaže da odluka o tome još nije doneta, jer se analize i procene trenutno rade, kao i da odluke o svim merama zavise od više faktora.

“Ne želimo nigde da pogrešimo, ni da požurimo ni da zakasnimo. Čekamo analize testova, broja teških slučajeva, broja pacijenata na intenzivnoj nezi, u privremenim bolnicima, oni koji su otišli kući… Mnogo faktora utiče na donošenje odluke”, rekao je Lončar, izveštava Tanjug sa pres konferencije za medije.

Među zdravstvenim radnicima 622 pozitivnih na Kovid-19

(RTV)