„NOVAKU TO RADE SAMO ZATO ŠTO JE IZ SRBIJE“

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

„Drago mi je da on i Goran sarađuju, Novak je među ostalim time želeo pokazati i to da Srbi i Hrvati mogu sarađivati“, zaključio je Nikola Pilić.

Danas je tačno dve nedelje otkako je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena zato što je teniskom lopticom pogodio linijskog sudiju Lauru Klark. Sasvim slučajno, iako su mnogi to pokušavali da pripišu nervozi i agresivnosti koju Srbin ne može da obuzda…

Postavljeno je mnogo pitanja, između ostalog ono o dvostrukim aršinima, pošto su neki kroz istoriju, između ostalih i Federer i Nadal, imali sreće kada su im se desile slične stvari.

Da li je po sredi „zavera“ ili „teorija zavere“?

O tome je govorio i njegov nekadašnji trener Nikola Pilić koji poznaje Novaka Đokovića u dušu…

„Novak je moj igrač. On je četiri i po godine bio u mojoj akademiji, mi se i čujemo često. Mislim da je on fantastičan sportista i divan čovek, puno daje u humanitarne svrhe. Čovek koji ima harizmu, karakter, govori izvanredno nekoliko jezika i broj jedan je na svetu. Što se kazne tiče, napravio je nešto što nije smeo, ali mislim da nije trebao biti diskvalifikovan“, kazao je Pilić.

Šta je bila prava kazna za to?

„Trebalo je da bude samo papreno kažnjen, novčano i oduzimanjem seta. Da je to isto napravio Federer, uveren sam da ne bi bio diskvalifikovan. Činjenica je da zato što nije iz neke zapadne zemlje Novak dobija manje nego što bi dobivali Federer ili Nadal da su broj jedan“, zaključio je legendarni hrvatski stručnjak za „Večernji list“.

ilić ističe i da je Goran Ivanišević, sadašnji trener Novaka Đokovića, mogao da bude mnogo bolji samo da je imao malo bolje živce.

Drago mi je da on i Goran sarađuju, Novak je među ostalim time želeo pokazati i to da Srbi i Hrvati mogu sarađivati“, zaključio je legendarni trener.

(MONDO/Večernji list)