Novac za proslavu Nove godine, Užice USMERAVA LEČENJU DECE

Pixabay
Grad Užice za predstojeće novogodišnje praznike neće organizovati proslave, koncerte, vatromet, jer će taj novac, u vrednosti od tri miliona dinara, preusmeriti na lečenje bolesne dece.

Odluka je doneta na sednici Gradskog veća, na kojoj je rečeno da će novac biti utrošen za operacije, kupovinu lekova…

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević rekla je da je u prethodnom periodu Gradsko veće razmotrilo šest podnetih zahteva za koje su opredeljene sume novca u vrednosti od 50.000 do 250.000 dinara za pomoć bolesnoj deci.

„Zahtevi će se podnositi nadležnoj komisiji koja će napraviti zdravstvene kriterijume i prioritete koji su u tom trenutku najvažniji za lečenje deca, a Gradsko veće donositi odluke o tome koji se zahtevi finansiraju„, rekla je Raković Radivojević.

Dodaje da u budžetu za 2021. godinu, kao i prethodnih godina, postoji posebna pozicija za lečenje dece, tako da će suma novca biti mnogo veća od tri miliona dinara.

Naime, za kićenje Užica ove godine biće utrošeno 1,2 miliona dinara, kao i prethodne.

Više od 50.000 građana potpisalo peticiju na sajtu „Kreni-promeni“ kojom se od predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića traži da se novac namenjen za proslavu Nove godine u tom gradu preusmeri za lečenje bolesne dece, dodaje 021.rs.