NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SLOVENIJU

Photo: Stefan Tomasevic/ATAImages
Oglas
Osobe koje u Sloveniju dolaze iz crvenih zemalja, koje su navedene kao visoko rizične, ali prilože dokaze da su vakcinisane protiv kovid-19 ili da su se nedavno oporavili od ove bolesti, od danas više neće morati u karantin, a za manje od nedelju dana biće na snazi samo Digitalni sertifikati iz EU i trećih zemalja.

Slovenačke vlasti su saopštile i da za strane državljane bez prebivališta u Sloveniji koji dolaze sa područja sa crvene liste i dalje postoji obavezan karantin od 10 dana, piše Tanjug.

Da bi ušli u Sloveniju, oni će morati da prilože negativni PCR test i dokažu da imaju gde da borave u periodu od 10 dana, a onima koji to ne učine biće zabranjen ulazak, prenosi STA.

Strancima koji nemaju prebivalište u Sloveniji, a dolaze iz pandemijom najugroženijih zemalja, uopšte nije dozvoljen ulazak u zemlju, a nema nikakvih promena u proceduri za ulazak iz zemalja sa zelene liste, sa najpovoljnijom epidemiološkom situacijom.
Nova pravila vaziće menje od nedelju dana, pošto se od 15. jula ukida klasifikacija zemalja po epidemiološkoj situaciji u korist zahteva da svi putnici koji žele da uđu u zemlju treba da imaju kovid sertifikat koji potvrđuje da su vakcinisani, testirani ili su se oporavili od korona virusa, bez obzira odakle dolaze.

 

(Tanjug/Novosti)

Previous articlePrevrnuo se kamion na auto-putu, vozač teško povređen
Next articleKrenuo na Exit, pa zamalo izgubio glavu: Stranac u alkoholisanom stanju upao u Dunav