Nova etapa u razvoju zrenjaninskog aerodroma

Foto: Grad Zrenjanin

Na zrenjaninskom aerodromu “Ečka” potpisan je danas, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovih saradnika, ugovor o proširenju saradnje između Aerodroma “Ečka” i avio – kompanije “Prince Aviation” iz Beograda, koja se bavi avio taksi saobraćajem i obukom pilota.

Gradonačelnik Janjić je, izražavajući zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora, ukazao da je naš aerodrom neiskorišćen potencijal Zrenjanina, i da je želja lokalne samouprave da se takvo stanje u što većoj meri promeni.

Drago mi je što će ovde od danas mnogo više aktivnosti biti zastupljeno, od servisa aviona, do brojnih dešavanja, kojih i sada ima vikendom. Mislim da će aerodrom biti sve interesantnije mesto, za sve uzraste, i drago mi je da stručni ljudi procenjuju da je naš aerodrom najbolji sportski aerodrom u Srbiji – rekao je on i dodao da će Grad i dalje podržavati i učestvovati aktivno u radu aerokluba i aerodroma.

Direktor Aerodroma “Ečka” Pavle Marković je rekao da će ova avio-kompanija, koja je strateški partner Aerodroma “Ečka” proširiti kapacitete i napraviti ovlašćeni servisni centar za letelice tipa „Cesna“.

Marković je istakao da će potpisivanje ovog dokumenta doprineti i otvaranju novih radnih mesta, pre svega aviomehaničara, koje će iz naših mašinskih škola obučavati u servisnom centru i profilisati ih u aviomehaničare.