Norveška donirala Srbiji pet miliona evra

SHARE
Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške Jernom Eugenom Jelstadom, koji je predsednika obavestio o donaciji od pet miliona evra, koju njegova zemlja upućuje Srbiji kao hitnu pomoć Srbiji u borbi protiv COVID-19.

adsteam seo i izrada web sajta

Vučić se zahvalio Norveškoj i norveškom narodu na pomoći, koja će, kaže, biti namenjena u medicinske svrhe i dodao da će ta zemlja pomoći Srbiji da nabavi još respiratora.

„Zahvalnost norveškoj državi i narodu, kao i Ambasadi Norveške u Beogradu na velikoj prijateljskoj pomoći i podršci koju nam pružaju u ovim trenucima za našu zemlju“, rekao je Vučić nakon sastanka sa norveškim ambasadorom.

Prema njegovim rečima, Norveška, koja je i sama bila ugrožena napadom korona virusa, pronašla je dovoljno volje i snage da pomogne Srbiji, koja je, ističe Vučić, danas u težoj poziciji i zbog realne snage našeg zdravstvenog sistema i drugih objektivnih faktora.

„Hvala im pre sve na pažnji, na poštovanju naše zemlje, na ljubavi koju pokazuju prema našem narodu, hvala im na novcu i poreskim obveznicima Norveške na pet miliona evra koje daju građanima i državi Srbiji, a koji će biti upotrebljeni u medicinske svrhe“, rekao je Vučić, prenosi Radio Televizija Vojvodine.

Naglasio je i da će Norveška pomoći Srbiji da nabavi još respiratora.

Izvor: RTV

adsteam seo i izrada web sajta