Noletu ponovo odbijena viza, preti mu deportacija – sprema se žalba!

Oglas

Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću, dok se njegovi advokati spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke, prenosi Ejdž.

Ako Đoković odluku ne ospori pred sudom, Đoković će odmah biti deportovan iz zemlje.

Danas sam iskoristio svoje ovlašćenje prema članu 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju je imao gospodin Novak Đoković zbog zaštite zdravlja i poštovanja zakona i na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, naveo je australijski ministar za Aleks Hok u saopštenju.

Ova odluka je, kako je istakao, usledila nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022. godine, kojim je poništena prethodna odluka o poništenju iz proceduralnih razloga.

„Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australijske granične snage i gospodin Đoković“, naglasio je Hok.

Poručio je da je vlada premijera Skota Morisona čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u vezi sa pandemijom kovid-19.


Đokoviću, prema članu 133C(3) Zakona o migracijama, preti i zabrana izdavanja vize za Australiju u naredne tri godine.

Procene se da će sve morati da bude završeno u narednih 72 sata, jer Australijan open počinje u ponedeljak.

Đokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju, nakon čega je proveo je šest dana u imigracionom pritvoru, da bi Federalni sud u Melburnu prihvatio njegovu žalbu i poništio tu odluku.

List navodi i da će Đokovićev advokatski tim u slučaju odluke o deportaciji odmah uložiti žalbu.

Prema jednom onlajn istraživanju medijske grupe Njuz Korp, 83 odsto Australijanaca podržalo bi odluku vlade o deportaciji Đokovića, prenosi Rojters.

Ministar finansija Sajmon Birmingen je jutros za Kanal 9 ponovio da je odluka u rukama ministra Aleka Hoka, ali da je politika vlade „kristalno jasna“ a to je da „pravila važe za sve“.

Istovremeno Komitet za Melburn, koji okuplja biznismene i umetnike, saopštava da je reputacija grada kao domaćina velikih manifestacija, narušena sporom oko Đokovića.

10.06 – Novak neće biti vraćen u pritvor, u subotu na saslušanju

Novak Đoković neće biti u pritvoru do suđenja, potvrdili su izvori u Federalnoj vladi Entoniju Geloveju, vodećem novinaru magazina „Ejdž“ za spoljnu politiku i bezbednost.

09.37 – Crni mercedes ispred kancelarije Đokovićevih advokata

Politikolog iz Australije Nina Marković Kaze otkrila je nove detalje slučaja Novaka Đokovića.

09.34 – Novak ide na novo saslušanje, ne ide u pritvor

Novak Đoković bori se za bitku da nastupi na Australijan openu. Nakon što mu je australijski ministar Aleks Hok odbio vizu za tu zemlju, Novak i njegov tim spremaju žalbu. Kako javljaju lokalni mediji, Đokoviću je rečeno da u subotu izađe na razgovor sa službenicima za imigraciju.

09.16 – Premijer Australije: Odluka zbog žrtava pandemije

Premijer Australije Skot Morison podržao je danas odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka koji je poništio vizu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, ističući da je to učinjeno zbog žrtava koje su Australijanci podneli tokom pandemije korona virusa.

09.03 – Šta očekuje Novaka – može li diplomatski pasoš da ga spasi od deportacije?

Postoji nekoliko potencijalnih scenarija koji se tiču najboljeg tenisera sveta.

08.56 – Novakova odbrana iznosi žalbu – advokati žele ekspresno suđenje

Odluka australijskog ministra za imigraciju Aleksa Hoka oponištavanju vizeteniskom asu Novaku Đokoviću ne znači da on mora da odustane od učešća na turniru Australijan open, pošto je na tu odluku dozvoljena žalba, a kako javlja australijski portal Ejdž, Đokovićev pravni tim je najavio da će takvu ministrovu odluku odmah „izazvati“ pred sudom.

(rtv.rs)

android aplikacija
Previous articleKako da pravite razlikovati grip i omikron?
Next articlePočetak izgradnje crkve u Jarkovcima ove godine – U planu i rekonstrukcija škole i vrtića, ulaganje u puteve