Niko ih ne zna pod tim imenima: Evo kako se zapravo zovu holivudske zvezde!

Holivud, foto flickr

Neke od slavnih holivudskih ličnosti koriste potpuno druga imena kao umetnička, i po tome su poznati širom sveta. Razlozi su, svakako, vezani za posao.

Neki su ime promenili i ranije što su postali planetarno poznati. Neki su svoja imena menjali nakon određene uloge po kojoj su ostali upamćeni.

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Pravo ime i prezime Dženifer Aniston je Dženifer Lin Anastasakis. Glumica je grčkog porekla, a prezime su joj promenili roditelji jer su smatrali da će tako lakše da se probije i postane poznata glumica.

Pravo ime svetski poznate pop-dive Lejdi Gage je Stefani Džoan Anđelina Hermanota. U oktobru 2016. godine izdala je album koji je nazvala svojim pravim imenom – „Džoan“.

Popularni glumac Vin Dizel se zapravo zove Mark Sincler Vinsent. Vin je samo skraćenica njegovog pravog prezimena. Umetničko ime Dizel je dobio od prijatelja kao nadimak, jer je pun energije.

Pravo ime holivdskog lepotana je Vilijam Bredli Pit, ali su ga svi znali pod nadimkom Bred.

Nikolas Kejdž je rođen kao Kim Kopola, a svoje pravo prezime krio je od početka karijere. Kako sma kaže nije želeo da se proslavi samo na osnovu krvnog srodstva sa slavnim rediteljem, njegovim ujakom Frensisom Fordom Kopolom. Umetničko prezime je je odabrao zbog Marvelovog strip junaka Luka Kejdža.

Čarli Šin je preuzeo umetničko prezime svog oca. Njegovo puno pravo ime je Karlos Irvn Estevez. Pravo ime njegova oca Martina Šina je Ramon Antonio Gerardo Estevez.

Ema Stoun i Natali Portman, foto pinterest

Ime glumice Natali Portman je Neta-Li Herslag. Ona je prezime Portman „preuzela“ od svoje bake koja se tako preziva.

Pravo ime glumice Eme Stoun glasi Emili Džin Stoun. Međutim, glumica nije mogla da registruje u udruženju glumaca, pošto je tamo već bila upisana Emili Stoun. Prema pravilima, ne mogu da se zavedu dva umetnika pod istim imenom. Ema je prvo izabrala ime Rajli, ali se preimenovala u Ema, pošto je to nadimak koji joj je majka dala.

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here