Nezaposleni mogu da računaju na dodatnih 60 evra pomoći!

Foto: Pixabay
Oglas

Svi koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavljuju posle 15. aprila, mogu da koriste druga prava i usluge Nacionalne službe, ali na ovu pomoć neće moći da računaju

Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta – 15. aprila, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra.

Direktor Nacionalne službe, Zoran Martinović, izjavio je da će pomoć biti isplaćena u junu i da svi koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavljuju posle 15. aprila, mogu da koriste druga prava i usluge Nacionalne službe, ali na ovu pomoć neće moći da računaju.

Martinović je rekao da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000. „Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći„, naveo je.

Ističe da je to u novcu oko četiri milijarde i 300 miliona dinara, i dodaje da će konačan spisak biti sačinjen kada se zaokruže svi procesi.

 

(Telegraf.rs)

Previous articleVUČIĆ POKAZAO MAPU: To će biti nova Srbija!
Next articleDETALJI NESTANKA TEODORE I NENADA: Dok su svi tragali za njima, oni bili u Vojvodini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here