Nestali mladić se javio, poslao poruku pa iskljucio telefon

Foto: MUP, ilustracija
Oglas

Čudno mi je da od tog 30. decembra, kada mi je poslao poruku, više nije uključivao telefon, počinjem da se pitam da li je on uopšte i poslao tu poruku, uplašeno priča majka Olivera.

Za Aleksom Stankovićem (21) iz Kruševca traga se punih 25 dana. Nakon što se oglasio čovek koji tvrdi da ga je video u Grockoj i da je siguran da je to baš ovaj dečak, porodici se s istom informacijom javila i jedna žena.

Rekla je da ga je videla u prodavnici u Grockoj. Nešto je kupovao i potom je, kako tvrdi ta žena, otišao na autobusku stanicu i tu čekao prevoz. Policija tek treba da nam javi da li su išli tamo i šta su ustanovili – priča majka Olivera za Telegraf.rs.

Kako kaže, i vozač kamiona koji radi u Italiji i koji tvrdi da je baš Aleksu video u Grockoj, dolazi ovih dana u Srbiju i spreman je da sarađuje sa policijom.

Ne znam šta da mislim. Svesna sam da je Aleksa mogao i da promeni izgled do sad. Imao je dužu kosu i bradu pre nego što je nestao. Mogao je da se ošiša, da se presvuče, možda ga je sada teže i prepoznati – govori majka.

Izvor: Privatna arhiva

Čudno joj je da mu je telefon konstantno nedostupan od 30. decembra kada joj je poslao poslednju poruku:

Pisalo je samo „dobro sam“. Ne liči mi na Aleksu da samo to pošalje i nestane. Sve mi deluje kao da je tu poruku poslao neko drugi. Meni je važno samo da je živ, ništa drugo. I da ne poželi da se vrati, nema veze, samo nek mi je živ i nek mi to javi – poručuje majka Olivera.

Aleksa je inače uvek bio kod kuće. Retko kad je izlazio. Praznicima bi bio sa porodicom, ali ove godine to nije bio slučaj. I Novu godinu i Božić, dočekala je majka bez njega.

Nema ga, kao da je u zemlju propao. Kako se osećam? Nikako. Prisećam se prethodnih godina kada mi je i suprug bio živ prošle godine, i Aleksa tu. Sada sam ostala sama. Suprug je preminuo u septembru prošle godine. Tako da sam sada baš sama – ispričala je nedavno Olivera za Telegraf.

Na pitanje da li je možda smrt oca uticala na to da Aleksa ode, kaže da ne veruje.

Imam ćerku i sina iz prvog braka. Stariji su od njega. Za mene je bio najviše vezan. To je dete koje mi je sve pričalo. Jedan čas nije pobegao iz škole. Da mi je neko rekao da će Aleksa ovo da uradi ja mu ne bih verovala. Sve mi je pričao, poveravao mi se za svaku sitnicu. I, onda se desi nešto ovako. Da sam znala, pa taj dan da ga vidim. Ispratio me je ujutro na posao u pola sedam. Bio nasmejan. Normalno se ponašao. Dva dana pre toga, moja ćerka je bila ovde i on je spremao ručak. Dijana kaže da je bio skroz normalan. Ništa nije nagoveštavalo da će ovo da se dogodi – priča majka.

Aleksa je nestao 28. decembra. Sa sobom je poneo sve diplome, svedočanstva, sva dokumenta, zbog čega majka misli da je otišao negde u inostranstvo, da mu je neko ponudio posao jer je odličan poznavalac kompjutera.

Zato je u ponedeljak policija uzela kućište od njegovog kompjutera i blokče njegovo, u kojima su bile ispisane šifre, ali sve je bilo uzalud. Sve je vratio na fabrička podešavanja.

Za Aleksom je raspisana poternica.

(telegraf.rs)

android aplikacija
Previous articleOtkrijte sve o ženama Vodolijama!
Next articleMigrant napao vozača pa demolirao autobus!