Neredovni seksualni odnosi prouzrokuju ove zdravstvene probleme

Seks u sedamdesetim
Seks u sedamdesetim, Allmoviephoto

Muškarci koji su stariji od 40 godina, a nemaju redovne seksualne odnose izloženi su većem riziku od erektilne disfunkcije.

Erektilna disfunkcija predstavlja trajnu ili povremenu nesposobnost da se postigne i održi erekcija adekvatna za omogućavanje seksualne aktivnosti. Reč je o poremećaju koji se u velikoj meri odražava na sve sfere života muškarca. Ovaj poremećaj je prisutan i kod muškaraca mlađih od 40 godina, ali u manjoj meri.

Svega četiri odsto pripadnika mlađe populacije se susreće sa ovim problemom. Uz rizik od erektilne disfunkcije, kod muškaraca koji nemaju redovne seksualne odnose povećava se rizik i od karcinoma prostate.

Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije smanjuju rizik od ove bolesti i čuvaju zdravlje prostate.

Zdrav seksualni život čuva muško zdravlje u celosti.

Istraživanja su pokazala da osobe koje imaju redovne odnose imaju i niži krvni pritisak, zdravije srce i krvne sudove. Stručnjaci za ovu oblast smatraju i da se smanjuje rizik od srčanog udara za čak 50 odsto, a isto važi i za moždani udar.

Redovni seksualni odnosi, pored toga što smanjuju stres, imaju pozitivan efekat i na nesanicuzaključeno je u istraživanju.