Nemački novinar pokušao da ISPROVOCIRA Novaka; Evo njegovog odgovora!

Foto: EPA/Roman Pilipey

Danas je na Dorćolu održana konferencija pred start “Adrija tura“ – egzibicionog teniskog turnira.

Mnogi se ipak čude kako je uopšte moguće da se u Srbiji igra tenis u vreme pandemije virusa korona. Upravo je na ovu temu nemački novinar postavio pitanje Novaku.

– Lepo je imati strane medije, došao si iz Nemačke, je l’ tako? Svi to osećamo, drugačije su stvari ovde nego u Britaniji ili SAD. Drugačiji su standardi, drugačije se stvari dešavaju u različitim državama i pitanje je šta bi to bilo „internacionalni standard“.

– Možda se neke države bolje nose nego druge u ovoj situaciji. Strašno je videti neke brojke o životima ljudi koji nisu više među nama. Ali život ide dalje, mi smo sportisti i život ide dalje, mi smo tražili način da se takmičimo, ovo je bio moj san, pre četiri nedelje smo počeli o ovome da pričamo – govorio je Novak, a bilo je jasno da njegovu priču gestikulacijom odobravaju Zverev, Dimitrov i Tim, prenosi Kurir.

– Grigor je došao čak iz Amerike, neverovatno je da su svi tu. Ali i Tensika federacije Srbije, pa Hrvatske, svi su uložili napore da se održi turnir, neki teniseri sad mogu da igraju i zarade od nižerangiranih. Bitno je videti sve uglove, različiti su uglovi za kritiku, ja sam se držao stvari koje je naša Vlada rekla i propisala. Iskoristili smo priliku, možda će neki reći da je ovo riskantno i opasno, ali jasno je da su drugačije stvari ovde nego u Sinsinatiju – poentirao je na kraju Novak.

 

Autor: Kurir Sport