Nema produženja raspusta ni zavtaranja škole

Printscreen
Oglas

Ružić: Nećemo zatvarati škole; Odluku o zimskom raspustu donosi Krizni štab

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima,

Kako je naveo, najvažnije je da se poštuju mere.

U intervujuu za nedeljno izdanje lista „Alo“, ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti.

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer „ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.

„Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva… Politika, politike, politicari, sve to je promenjlivo, ali prosveta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg,“ rekao je Ružić.

Izvor: b92.net

Previous articleVanredna situacija u Inđiji
Next articleNa današnji dan 15. novembar