Nema obustave nastave u školama, zabranjeni svi javni skupovi

SHARE
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sve odluke usmerene na borbu protiv korona virusa donose na osnovu stavova najstručnijih ljudi, a ne političara.

adsteam seo i izrada web sajta

Vučić je, na vanrednoj konferenciji za štampu posle sastanka državnog vrha, vlade i svih nadležnih ljudi u sistemu, kazao da je u ovom trenutku za 12 lica u Srbiji potvrđeno da je zaraženo, izveštava Tanjug.rs

U međuvremenu, taj broj se povećao za novih šest slučajeva.

POTVRĐENI NOVI SLUČAJEVI KORONA VIRUSA U SRBIJI

Posebne mere za migrante, kad uđu u Srbiju – prvo karantin

Vučić je izjavio da se posebne mere po pitanju korona virusa donose za migrante i da svako od migranata ko uđe na teritoriju Srbije prvo ide u karantin.

„Danas imamo i migrantsku krizu i posebne mere donosimo za migrante. Svako ko uđe na teritoriju Srbije, ide u karantin u Preševo prvo, pa tek onda može dalje, dok ne donesemo odluku da zatvorimo granicu. I o tome smo brinuli i vodili računa itekakao“, rekao je Vučić na pres konferenciji.

On je ukazao da danas svet potresaju i migrantska kriza, kriza oko nafte, koja će drastično da smanjuje bruto društvene proizvode zemlja, korona virus, koji „drma“ svetom, dok mi imamo i regionalne probleme u odnosima sa Prištinom.

„I sve to treba da držite pod kontrolom, da čuvate mir i stabilnost i da se koncentrišete da zemlja ekonomski napreduje. Kao što vidite, uspevamo, jer vredno radimo, borimo se, i većina građana dobro razume šta je to što činimo“, rekao je Vučić, prenela je Radio Televizija Vojvodine

adsteam seo i izrada web sajta