Nekoliko modnih komada koji imaju status „legendarnih“

Čak i pored progresivne, velike i raznolike modne industirije neki komadi ipak opstaju i zadržavaju se dugo u modnom svetu. Izdvojili smo nekoliko njih koji imaju status, istoriju, ime i kvalitet.

LEVIS 501s FARMERKE

Сродна слика

Najpoznatiji model ove slavne kompanije predstavio je svetu jedan potpuno novi trend, opuštenih i neformalnih farmerki. Zbog svog kvaliteta je veoma izdržljiv, pa se može koristiti za teške poslove, ali i za noćne izlaske. Svetu su predstavljene 1873. godine i potpuno su promenile istoriju mode. Postale su zaštitni znak svih generacija od tada Model 501 je evoluirao do današnjih dana – pojavio se u različitim krojevima i bojama.

FRED PERRY POLO MAJICA

Image result for FRED PERRY POLO MAJICA oasis

Malo brendova ima tako emotivnu konekciju sa potrošačima kao Fred Perry. U sam vrh omiljeni komada vinuli su je fudbalski navijači i poznati muzičari poput Pola Velera, kao i bendovi The Specials i Oasis. Ima jedinstven kroj, koji uvek daje utisak elegantne i pomalo buntovne osobe. Zbog svog dizajna mogu je nositi muškarci različite građe.

ROLEX SUBMARINER SAT

Related image

Kada je predstavljen 1953. godine, ovaj sat je predstavio revoluciju u svetu satova. Prvi je model koji je bio vodootporan do 100 metara dubine i tako je otvorio novo poglavlje u ovom elementu. Nema puno satova s tim karakteristikama koji se mogu nositi uz odelo. Bez dileme jedan od najuspešnijih Rolexovih modela, sa čeličnim kućištem, udobnom narukvicom i, naravno, superpreciznim mehanizmom.

CONVERSE CHUCK TAYLOR STARKE

Related image

Najprepoznatljiviji oblik patika koji je nastao pre čak stotinak godina, napravljen od kanvas platna i gume. I danas ovaj model nose milioni ljudi širom sveta. Nije ni čudno što nove generacije veruju ovom brendu: čiste linije, kreativni dizajn, kombinacija različitih materijala i činjenica da svima lepo stoje. Dostupne su u svim bojama. (menshealth.rs)