Nedimović: Eksproprijacija i za javnu svojinu i u slučaju rekonstrukcija

Pixabay/Ilustracija
Oglas

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da se izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji skraćuju rokovi za postupanje nadležnih organa, rešava se pitanje nelegalnih objekata eksproprijacije i definiše pitanje administrativnog prenosa.

Nedimović je, obrazlažući ove zakonske izmene u Skupštine Srbije, objasnio da se njima određuje da predmet eksproprijacije mogu biti svi oblici svojine, pa i nepokretnosti u javnoj svojini, što do sada nije bio slučaj.

On je precizirao da se skraćuju rokovi za postupanje organa u čijoj je nadležnosti postupanje po zahtevu za utvrđivanje javnog interesa i proširuje osnov za utvrđivanje javnog interesa.

– Pokazalo se kao opravdano da se javni interes utvrdi u slučaju rekonstrukcije i adaptacije već postojećeg objekta, a ne samo za slučaj njihove izgradnje, i to u slučaju kada je realizacija projekta radi izgradnje objekta od značaja za Srbiju i kada je taj projekat deo međudržavnog sporazuma – naveo je potpredsednik Vlade.

Nedimović je objasnio da je dolazilo do problema u slučaju nekih železničkih koridora, gde je postojala potreba za eksproprijacijom, a radilo se o rekonstrukciji.

– To se dešavalo u slučaju rekonstrukcije pruge Niš–Dimitrovgrad. Veliki broj objekata na putu nekada je bio u javnoj svojini, pa je kroz privatizaciju prešao u privatnu. I onda ne možete lako da dođete do tih parcela koje su neophodne za rekonstrukciju – istakao je on, prenosi sajt Vlade.

(ekapija.com)

Za nekog je ovo SELO U BANATU, dok je za druge okrug BRANIČEVA kako god bilo ovo je najposećenije SELO!

android aplikacija
Previous articleVitamin koji pomaže da imate ravan stomak
Next articleKod Sremske Rače gradiće se novi granični prelaz sa BIH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here