“Neću potpisati priznanje KiM, ali situacija nije laka”

Printscreen/TvPink
Oglas
Predesnik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Inače, predsednik Srbije podneo je parlamentu izveštaj o Kosovu i Metohiji 27. maja 2019. godine, a od tada do danas u razgovorima pod okriljem Brisela, gotovo se ništa nije promenilo, osim predstavnika Prištine za pregovaračkim stolom.

„Neću potpisati priznanje, ali situacija nije laka“

Nisam dezertet, neću da pobegnem niti potpišem priznanje, to će učiniti neko posle mene, ali narod ne možemo da obmanjujemo pričama kako je situacija idealna, rekao je predsednik i pozvao poslanike na borbu i jedinstvo, kao i na razumevanje realne situacije povodom Kosova i Metohije, navodeći da samo tako mogu da se odmere protivnici i njihovi zahtevi kao i naša energija i snaga koji bi doveli do pobede.

– Pobeda je mir, stabilnost, bezbednost i očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa – poručio je Vučić.

– Možemo sebe da obmanjujemo da nam pripada 50 odsto imovine. Mi do toga možemo da dođemo samo silom, neka vas laže neko drugi – rekao je Vučić.

Podsetio je da je o Kosovu često razgovarao i sa pokojnim patrijarhom Irinejem koji je rekao da razume poziciju Srbije, iako ne može da prihvati da bilo koje parče KiM ne bude naše.

Vučić je rekao da je dovoljno proći putem Priština- Peć i videti samo oznake, pa da više ne poželite nikada tuda da idete.

– Kada se busamo u prsa treba da mislimo o posledicama – ukazao je Vučić dodajući da je zato tri puta molio Kurtija da ne zauzima trafostanicu Valač.

 

Izvor : Telegraf.rs

Previous articleU Holandiju bez testa i karantina
Next articleSelo u Sremu poznato po brojim arheološkim nalazištima!