Nećemo migrante, hoćemo koronu!

Foto izvor POKS, FB stranica

„Neka se ovde leče naši ljudi zaraženi koronom“, „neću da dadiljam migrante po cenu otkaza“, neke su od poruka sa protesta.

Više od 500 stanovnika opštine Kovin okupilo se u Deliblatu da bi protestovali protiv odluke Komesarijata za izbeglice i migracije o naseljavanju migranata sa bliskog istoka i Afrike u Školsko rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.

Kako prenosi portal ePačnevo, demonstranti su tražili da se tu smeste građani Srbije koji su zaraženi virusom korona.

Okupljeni su svojim vozilima blokirali ulaz u Deliblato, kao i ulaz u ŠRC Čardak. Pokrenuta je i online peticija, koju je do sada potpisalo više hiljada građana Srbije.

Zašto migranti? Zašto se ovde ne stacioniraju naši ljudi, kojima je potrebna izolacija zbog virusa Covid-19? Opština Kovin svakako nema smeštajne kapacitete za zaražene koronom, kapacitete koje od nje traži Ministarstvo zdravlja! Pa, gde je bolje za one čija je pluća napao virus, nego u vazdušnoj banji kakva je Deliblatska peščara? A to što građane niko ništa nije pitao, niti obavestio, druga je priča“, prenosi ePančevo reči okupljenih u Deliblatu.

Isti izvor piše i da zaposleni u ŠRC Čardak „strahuju za svoju egzistenciju“, jer ne mogu da budu raspoređeni na druga radna mesta u JP „Vojvodinašume“, a Komesarijat nema nameru da ih preuzme, prenosi Mondo.rs

 
Nastavak na linku ovde
 
Neke od objava i stavova na fejsbuku kao i udruženja građana:

 

Link ka objavama ovde

ЗАУСТАВИТИ НАСЕЉАВАЊЕ МИГРАНАТА У ЈУЖНОМ БАНАТУ- Центар за мигранте у Делиблату представља велику претњу за безбедност…

Posted by POKS Pancevo – Покрет обнове Краљевине Србије Панчево on Среда, 25. март 2020.

 
 
Foto izvor POKS