NASTAVLJA SE ŠTRAJK U POŠTAMA

Ilustracija/ozonpress.net

Nakon novog sastanka predstavnika radnika pošte sa predstavnicima vlasti, na kom je bilo reči o povećanju plata od dvadesetak procenata, radnici su odlučili da nastave sa obustavom rada.

Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, to povećanje ne bi približilo njihove plate republičkom proseku pa je ponuda Vlade odbijena.

„Mi smo sinoć održali sastanak radnika ispred glavnog poštanskog centra u Beogradu gde smo doneli jednoglasnu odluku da ponudu odbijemo i da nastavimo sa obustavom rada bez obzira na posledice„, kaže Tomislav Mandić za 021, dodajući da će se od danas štrajku pridružiti još radnika.

Kako je objasnio, na jučerašnjem sastanku se rukovodstvo pošte složilo sa predlogom Vlade da se plata poveća po modelu po kom bi poštarima i radnicima sa najnižom platom primanja bila povećana za oko šest hiljada dinara, što bi opet značilo iznos od četrdesetak hiljada koji, smatra, nije dovoljan, naročito s obzirom na to da plate u pošti nisu rasle u poslednjih 17 godina, prenosi 021.

Mandić ističe i da očekuje da će ih radna grupa u toku dana ponovo pozvati na razgovore.

Izvor: 021.rs