NASILNIK JE OSUĐEN: Poznati voditelj dobio 10 meseci zatvora!

Copyright: © ATA Images

Sud je Milanu Kaliniću odredio uslovnu kaznu zatvora i zabranio mu da godinu dana prisustvuje košarkaškim utakmicama koje igra Crvena zvezda

Glumac i voditelj Milan Kalinić osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Zbog toga što je pred košarkašku utakmicu između Crvene zvezde i Partizana 2019. napao drugog navijača, navukao mu jaknu na glavu, a potom udario pesnicom, sud mu je izrekao i meru zabrane prisustvovanja košarkaškim utakmicama Crvene zvezde u trajanju od godinu dana od pravosnažnosti presude.

Dužan da se javlja

– Dužni ste da se pred svaku košarkašku utakmicu javite u policijsku stanicu i u njenim prostorijama provedete vreme dok traje utakmica. Ukoliko se ne javite, opoziva se uslovna osuda – obratio se sudija Aleksandar Trešnjev Milanu Kaliniću.

Sudija je naveo i da će u slučaju da u roku provere od dve godine počini novo krivično delo, uslovna osuda biti zamenjena zatvorom.

Glumcu i voditelju sudija je pojasnio i da će u zatvor morati čak i ukoliko ne plati novčanu kaznu, a da se jedan dan zatvora računa kao 1.000 dinara, što bi u konkretnom slučaju značilo da bi kazna od 100.000 dinara bila zamenjena sa 100 dana zatvora.

 

(Kurir.rs)