NAPAD U SREMU: Migrant napao ratara u Adaševcima!

Foto: Vojvodina Info
Oglas

U ataru sela Adaševci šidske opštine juče je migrant napao Dragana Teslića, dok se traktorom sa devetogodišnjim sinom vraćao sa svoje njive!

Bilo je to oko 17,45 već se spuštao mrak, kada sam se vraćao sa poljskih radova. Još smo bili na našoj njivi, moj sin i ja kada sam nedaleko baš ispred nas ugledao čoveka. Nije se pomerao, išao je pravo na nas! Šta ću da radim, idem pravo i ja na njega, nemam kud, sve mislim skrenuće mi sa putanje. Kad on-pravo skoči na kabinu, hoće vrata da otvori! Ja ne dam, a on na drljaču, pa udara pesnicama, a sve nešto prstima odbrojava, pomislio sam da je aktivirao bombu! -još uvek u šoku za „Vojvodina info“ priča Dragan Teslić, poljoprivrednik iz Adaševaca.

Foto: Vojvodina Info

Nekako eskivirajući, paor je ipak uspeo, na sreću, da pobegne migrantu i spase dete i sebe.

O incidentu je odmah obaveštena šidska policija, koja je izašla na teren.

-Blizina autoputa i graničnog prelaza prema Hrvatskoj razlog je što se u svako doba dana i noći mogu videti grupice migranata u pokušaju ilegalnog prelaska granice. Situacija je sada mnogo bolja u odnosu na prethodne godine, kada smo imali daleko više incidenata koje su prouzrokovali neregistrovani migranti. Opštinske vlasti obaveštene su odmah o najnovijem incidentu, policija je obavila uviđaj, ali, mada je saradnja sa policijom na najvišem nivou, nemoguća je potpuna kontrola 20.000 hektara njiva, kaže Zoran Semenović, predsednik Opštine Šid.

U šidskoj opštini sa oko 30.000 stanovnika nalaze se tri prihvatna centra za migrante u kojima je, po poslednjim podacima, smešteno 1.337 migranata.

U samom gradu 125, u Adaševcima 818 i u Prihvatnom centru Principovac 394 migranta.

 

Autor: Vojvodina Info (Narcisa Božić)

android aplikacija
Previous articleNOVI SAD: Povećan broj obolelih od virusa korona
Next articleNa današnji dan 4. mart