Nakon štrajka upozorenja, prosvetari najavljuju oštrije mere

Foto: Fejsbuk Unija SPRS Beograd

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) je zbog nasilja u školama protestovala juče od 12 do 13 časova ispred Vlade Srbije.

Predsednica Unije prosvetnih radnika Jasna Jankov iskazala je zabrinutost da vršnjačko nasilje prerasta u nasilje nad zaposlenima u školama. Kao i da kao društvo nismo dovoljno sazreli i da nemamo dovoljnu svest o tome.

– Od nasilja moraju da se zaštite sva deca koja ulaze u školu, ali isto tako od nasilja. Moraju biti zaštićeni i nastavnici, direktor, tetkice, pedagozi i svi ostali u škol.i – rekla je Jasna Janković. Kao neposredni razlog za štrajk je navela slučaj koji se desio u školi u Sremskoj Mitrovici. Podsećamo u tom incidentu je učenik napao direktora škole i naneo mu povrede.

Učenik udarao direktora sicem od bicikla u glavu!

Ona je najavila da će Unija preduzeti radikalnije mere.

U razgovoru za „Novosti“ je  ispirčala kako 14 meseci pokušava da dođe do ministra prosvete Mladena Šarčevića, da je predala 21 zahtev za sastanak, ali da na 20 zahteva nije odgovoreno:

– Tražili smo prijem i kod premijerke Ane Brnabić, jer smatram da je nasilje problem šire zajednice, ali nas nije primila.

izvor: Novosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here