Nakon krova, sledi sanacija parketa fiskulturne sale OŠ “Jovan Popović”

Foto: Grad Kikinda

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, u pratnji gradonačelnika Pavla Markova i načelnika Severnobanatskog okruga Nikole Lukača, uverio se u kvalitet izvedenih radova na krovu fiskulturne sale OŠ ”Jovan Popović”. Radove vredne 2,8 miliona dinara finansirali su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i lokalna samouprava:

– Sekretarijat je izdvojio 1,2 miliona dinara, dok je Grad Kikinda opredelio dodatnih 1,6 miliona. Adekvatno je otklonjen realno veliki problem, prokišnjavanje fiskulture strane koju koriste učenici, a koliko sam obavešten i odbojkaški klubovi. Ono što sledi, jeste rekonstrukcija parketa. Nisam prvi put u ovoj kikindskoj osnovnoj školi i sa zadovoljstvom dolazim u ovu obrazovnu ustanovu. I školsko dvorište sjajno izgleda – rekao je Batez, dok je Markov podsetio da do pre samo nekoliko godina to nije bilo tako:

– Zahvaljujući, pre svega, agilnosti direktorke škole i brojnim projektima, sada sve izgleda nauporedivo bolje i funkcionalnije. Našim zajedničkim radom došli smo do toga da je ovo jedna od najlepših škola u Kikindi i šire. I u ranijem periodu, obrazovne ustanove bile su u fokusu našeg interesovanja. Renovirali smo i opremili brojne vriće, ali i osnovne i srednje škole- ukazao je Markov. Direktorica OŠ “Jovan Popović”, Jelena Krvopić, priznala je da su školska zgrada, dvorište i fiskulturna sala bili u vrlo lošem stanju:

– Lokalna samouprava pokazala je razumevanje za naše probleme, a najveći broj je rešen tokom prethodnih pet godina. U Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu pronašli smo sigurnog partnera. Kao bivši sportista. veliki akcenat polažem na nastavu fizičkog vaspitanja. Sa punim pravom ovo je škola sporta i tako nas zovu- rekla je Krvopić.