Najveći odziv za služenje vojnog roka u proteklih pet godina

Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović obišli su danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2020“, koji su na osnovnoj individualnoj obuci u Trećem centru za obuku u leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“, izveštava Tanjug.

Uvežbavanje strojevih radnji, orijentacija, prva pomoć, rukovanje automatskom puškom i pripreme za gađanje, segmenti su obuke koju prolaze vojnici septembarske generacije i koji su danas prikazani ministru odbrane.

„Pripadnici septembarske klase vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka pokazuju veliki entuzijazam, pripremaju se za zakletvu i još jednom će obradovati Srbiju svojim znanjem, posvećenošću, ljubavlju prema svojoj zemlji i vojničkom pozivu. Većina njih hoće da ostane u Vojsci Srbije“, istakao je ministar Vulin nakon obilaska vojnika.

Ministar odbrane naglašava da posebno raduje i čini ponosnim to što je ovo najveći odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka u proteklih pet godina i poručuje da čak ni korona virus nije uspeo da spreči ovako sjajnu klasu momaka i devojaka da služe svojoj zemlji.

„Dok imamo ovakve generacije, dok se ovako pripremamo i obučavamo, Srbija može da bude sigurna da će biti slobodna i samostalna kao što je uvek i bila“, rekao je ministar Vulin.

 

(Tanjug)