Najveći kruzer ikada napravljen krenuo na prvo putovanje

kruzer Simfonija
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE
Najveći kruzer na svetu posle tri godine gradnje, čiji je kapacitet devet hiljada ljudi, isplovio je iz Barselone, u Španiji i krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.

Kruzer koji se zove Simfonija mora ne nosi samo titulu najvećeg na svetu, nego poseduje i najviši tobogan na moru. Zatim najbrži internet na moru, više umetničkih dela nego što Luvr ima slika. Kruzer je nešto duži od 362 metra i poseduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina. Može primiti oko 6.680 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov kapacitet iznosi oko 9.000 ljudi.

Osam od deset najvećih brodova na svetu pripada kompaniji Rojal Karibian, ali ovaj kruzer zaista pomera sve dosadašnje granice. Na kruzeru se ne osećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada koja plovi.

Postoji sedam različitih delova kruzera. Sadrži čak 24 lifta. Putnici se tako reći, prirodno podele, prema svojim interesovanjima. Bilo da se radi o solarijumu za odrasle, „zelenom“ Central Parku ili vodenom parku.

kruzer Simfonija
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Postoji čak i Central Park. On predstavlja mirno okruženje koje sadrži 20.000 tropskih biljaka i bar sa raznovrsnim vinima.

Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfovanja, izlasku iz lavirinta i sličnim aktivnostima.

Ove godine će kruzer ploviti Mediteranom, a 2018. godine će njegova baza biti Majami na Floridi.Zatim će uslediti serija krstarenja Karibima, kako prenose agencije.