Najnovija vest: Izbori u Srbiji 3. aprila

Oglas

Predsednički, parlamentarni i beogradski izbori u Srbiji biće održani 3. aprila, potvrđeno je danas u Skupštini Srbije, na još jednoj rundi međustranačkog dijaloga koji se odvija bez prisustva posrednika iz EU, saznaje „Blic“.

Kako je „Blic“ ranije pisao, oni će biti raspisani 15. februara, a na birališta će se izaći mesec i po dana kasnije.

Predsednički izbori biće raspisani nešto kasnije, tačnije 3. marta.

Dijalogu koji upravo završen, prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Da će izbori najverovatnije biti održani 3. aprila potvrdio je, nakon dijaloga, i predsednik Skupštine Ivica Dačić. Najavio je da bi sporazum mogao da bude potpisan sledeće nedelje.

– Sporazum se tiče nekoliko tačaka, a tu spadaju izborno zakonodavstvo, izborni proces u smislu podnošenja lista potpisa kontrole biračkih spiskova, pa do medija i finansiranja kampanja – rekao je nakon sednice Dačić.

Dačić je ocenio da su svi učesnici dijaloga zadovoljni, možda, kako je rekao, ne u potpunosti.

– Veliko je zadovoljstvo što je vlast pokazala želju za kompromisom i implementiraćemo sve što smo dogovorili, da sutra svi možemo da kažemo da je dijalog dao rezultate i da niko ne sme da koristi ove teme za bacanje ljage na Srbiju – rekao je Dačić.

Dodao je i da su svi na sastanku rekli da će potpisati dokument, navodeći da će se to dogoditi sledeće nedelje.

Ipak, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da oni neće potpisati završni dokument o poboljšanju izbornih uslova dok ne vide njegovu završnu verziju.

– Demantujem predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića, Dveri nisu rekle da će potpisati završni dokument dok ne vidimo završnu verziju i dok Predsedništvo ne donese takvu odluku – rekao je Obradović novinarima.

On je podsetio da su Dveri tražile da sedam vodećih medija dostavi medija planove u kojima bi se povećalo učešće opozicije u medijima, kao i formiranje nadzrnog tela za praćenje izbora.

Na sastanku je došlo do kompromisa o važnim pitanjima na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, usvojeni su pojedini predlozi opozicije.

Da li nas očekuje poskupljenje struje?

Previous articleDa li nas očekuje poskupljenje struje?
Next articleUzimanje ovih vitamina povećava rizik od raka pluća!