Najlepše mesto za uživanje u srcu nacionalnog parka Đerdap

Pixabay
Oglas

U srcu nacionalnog parka Đerdap, nedaleko od obale Dunava kod naselja Dobra u opštini Golubac, nalazi se kamp „Asin“, jedan od najlepših u ovom delu Srbije.

Vlasnica ovog kampa Milena Vasić, profesorka srednje škole u Velikom Gradištu, nadahnuto i sa puno ljubavi govori o počecima, razvoju i perspektivi ovog prelepog mesta.

– 2009. kupili smo vikendicu na Čezavi u blizini mesta Dobra jer smo se zaljubili u taj prijatan ambijent i netaknutu prirodu u srcu nacionalnog parka. Nismo baš znali da uživamo u tome, jer nismo imali ni puno vremena. Četiri godine kasnije otišli smo za Beograd, ali se nismo najbolje snašli u tom urbanom životu, pa smo se odlučili da se vratimo – govori ona.

– Došli smo na ideju da pronađemo neki alternativni izvor prihoda. Prijatelj je predložio da otvorimo kamp jer je prethodno video lokaciju na kojoj se nalazimo, pa smo odlučili da to i uradimo. Nakon što smo se dobro raspitali koja su to interesovanja modernog turiste, napravili smo plan, nabavili sve dozvole i konačno 2015. godine počeli sa izgradnjom kampa. Sagradili smo pomoćni objekat za turiste, opremili ovaj plac u skladu sa potrebama. Jedan smo od retkih kampova koji imaju hemijski toalet. Konačno, 2017. godine kamp je mogao da počne da radi – dodaje Milena Vasić.

– Ovo iskustvo je jako zanimljivo, upoznali smo ljude iz raznih zemalja i njihove kulture i stekli smo dosta prijatelja sa svih strana sveta. Svake godine smo se trudili da budemo sve bolji i bolji, da naša reklama budu zapravo utisci turista. Naši gosti su, pre svega, biciklisti i ljudi koji dolaze sa kamperom. Ta grupa turista je vrlo obrazovana i veoma dobro informisana. Većinu naših gostiju čine stranci, a naši su uglavnom iz Vojvodine kojima je dosta ravnice i žele da se upoznaju sa našim raznolikim reljefom – prenele je Milena svoje bogato poslovno iskustvo i dodaje da je epidemija koronavirusa ipak napravila dosta poremećaja.

– Do 2019.godine broj turista je bio baš veliki, sve je išlo uzlaznom putanjom. Mogu da se pohvalim i zahvalim na saradnji Turističkoj organizaciji Golubac, koja je bila predusetljiva i koja nam je dala vetar u leđa da nastavimo dalje. Korona nas dosta omela poslednjih godinu dana, a za ovu godinu se pripremamo kao da će biti uspešna. Aplicirali smo za projekat EU i odobren je, čekamo da se potpiše ugovor. Planiramo da kvalitet ponude podignemo na još viši nivo i da izgradimo bar još jedan bungalov – ističe ponosna vlasnica Kampa „Asin“ Milena Vasić.

 

(eKapija.com)

android aplikacija
Previous article6 ZNAKOVA da vam je potrebno više tečnosti
Next article20 neverovatnih činjenica o Gejmingu