Najavljen početak gradnje kanalizacije na levoj obali Dunava pre kraja godine

Foto: Pixabay
Oglas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je prisustvovao otvaranju Zdravstvene stanice Borča u okviru Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ Palilula. Ukupna vrednost radova iznosi preko 800 miliona dinara, i u okviru zdravstvene stanice radiće oko 150 lekara i sestara.

Kako je rekao trenutno se vrše radovi na 12 Opštih bolnica širom Srbije, od Kikinde do Pitota, Loznice, Smederevske palanke, Vranja, Prokuplja koje će, kako je rekao dobiti veliki Klinički centar vredan 30 mil EUR.

Povećanje plata zdravstvenim radnicima

Ovom prilikom je najavio i da će zdravstveni radnici do kraja godine imati povećanje plata ali da će to da zavisi od stope rasta i stanja u budžetu.

On se i nadovezao kako su to dobri ljudi koji se raduju da pruže negu pacijentima, da ne razmišljaju o sebi i da je zato red da imaju bolje uslove na svojim radnim mestima.

– Zavisi od stope rasta, samo da vidimo koliko ćemo snage imati i koliko će to povećanje biti, a da ne ugrozimo poslodavce. Izračunaćemo pa ćemo u narednim mesecima imati precizan odgovor, rekao je Vučić.

Infrastrukturni radovi i investicije na levoj obali Dunava za bolji životni standard

Takođe je najavio nekoliko važnih projekata i investicija na levoj obali Dunava.

– Pre kraja godine krenućemo u izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava – rekao je on.

Predsednik je rekao i da će biti rešeni saobraćajni problemi u tom delu grada, da će se graditi novi most kao i da će početi da se gradi autoput od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

On je najavio i da će pokušati da dovedu i novog, značajnog investitora.

Previous articlePojačana kontrola autobusa i teretnih vozila
Next article3 sjajne stvari koje će vam se desiti ako svaki dan VOZITE BICIKL