NAJAVA RHMZ: Sutra tokom dana suvo i toplo, a uveče OBRT

Image by Jörg Vieli from Pixabay
U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i u većini krajeva suvo vreme, samo ujutru i pre podne na severu, a posle podne ponegde na zapadu i jugu kiša.

Uveče se, posle osetnijeg otopljenja i temperatura i iznad 15 stepeni Celzijusa, očekuje jače naoblačenje sa kišom, koje će tokom noći zahvatiti i ostale krajeve, a uz osetan pad temperature kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg i u nizim krajevima severne i zapadne Srbije, saopštio je RHMZ.

U brdsko – planinskim predelima padaće sneg. Vetar slab i umeren, na planinama, posle podne i u kosavskom području jak i olujni, južni i jugoistočni. Na severu uveče, a tokom noći i u ostalim krajevima vetar u skretanju na jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 1 do 9, najviša dnevna od 9 do 16 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i tokom većeg dela dana suvo, samo ujutru sa kratkotrajnom kišom. Uveče jače naoblačenje s kišom, koje će tokom noći uz zahladenje postepeno preći u susnežicu i sneg. Jutarnja temperatura oko 9, najvisa dnevna oko 16 stepeni.

Prema izlgedima za narednmih sedam dana, do 31. januara, očekuje se umereno do potpuno oblačno, do petka osetno hladnije, povremeno sa vlažnim snegom, osim u ponedeljak, kada će u nižim predelima padati kiša, susnežica i sneg.

U nižim predelima doći će do formiranja, a u brdsko-planinskim do povećanja visine snežnog pokrivača. Za vikend toplije, ponegde s kišom.

 

(Telegraf)