Nagli skok broja obolelih – Važno je pridržavanje mera i uključivanje svih u brobu protiv virusa

Printskrin Covid mapa

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 37.120 osoba, a zabeležen je 781 smrtni slučaj, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 490 hospitalizovanih pacijenata, dok se 27 osoba nalazi na respiratorima.

Prema poslednjem preseku, još jedan pacijent preminuo je od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 512 osoba,što je najveći broj potvrđenih slučajeva u jednom danu od početka epidemije.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da će se na zasedanju Kriznog štaba procenjivati merekoje bi zaštitile Srbiju od prelivanja velikog broja slučajeva koji se beleži u zemljama u okruženju.

Krizni štab zaseda po potrebi i novonastala situacija i broj obolelih u zemlji ali i u okruženju nalaže analizu situacije kako bi posmatrali potencijal virusa, jer imamo osetljivu populaciju i svuda je moguće novo žarište ukoliko to dozvolimo, izjavio je za RTV član kriznog štaba imunolog Srđa Janković

 

(RTS/RTV)