Na Svetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu plasirale se dve ekipe iz Kikinde

Oglas

Članovi kikindskog “Oktopusa” pobednici su državnog prvenstva u šaranskom ribolovu. Na reviru “Ribolovačko carstvo” održano je poslednje kolo, koje je donelo konačan ishod i označilo ko će Srbiju reprezentovati na Svetskom prvenstvu. Drugo mesto zauzela je ekipa “Šaran 2 Alu trend” iz našeg grada, a treće zrenjaninski “Banat”. Ovaj rezultat potvrđuje da su Kikinđani, u šaranskom ribolovu, u ovom trenutku neprikosnoveni:

-Tri prvoplasirane ekipe izborile su pravo učešća na Svetskom prvenstvu u Ukrajini. Ukoliko zbog kovid situacije Ukrajinci ne budu u prilici da ugoste najbolje ekipe u šaranskom ribolovu, Svetsko prvenstvo održaće se u BiH, krajem septembra ili početkom oktobra- rekao je Zoran Popov, predsednik USR “Šaran” iz Kikinde. Pobedničkoj ekipi, vicešampionima i trećeplasiranoj ekipi čestitao je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu:

– Osim takmičarskog aspekta, ne možemo a da ne spomenemo i turistički. Sportski ribolov je izuzetno popularan, a Kikinda na tom planu ima šta da ponudi. To potvrđuje “Ribolovačko carstvo”, ali i činjenica da se devet ekipa nadmetalo baš na ovom mestu. Sjajno zvuči i podatak da će Kikinda na Svetskom prvenstvu imati dve ekipe- kazao je Pecarski. Predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije, Dragan Bošković, pohvalio je Kikinđane. Osim što su bili dobri domaćini, u generalnom plasmanu su potvrdili dominaciju u šaranskom ribolovu. U planu je da se na reviru “Ribolovačko carstvo” održe i međunarodna takmičenja.

(Kikinda.org.rs)

Previous articleMalinari zadovoljni – Cena preko 300 dinara, bolje i od prošle godine
Next articleGrad Kikinda opredelio tri miliona dinara za vantelesnu oplodnju