Na današnji dan VRS herojski odbila desetostruko brojnije hrvatsko-muslimanske snage

Oglas

8. novembra 1992.godine u jednoj od najvećih bitaka devedesetih godina, Vojska Republike Srpske je razbila desetostruko brojnije snage hrvatsko-muslimanske koalicije kod Nevesinja, uz neverovatno visoke gubitke napadača.

Ostale su upamćene Mitrovdanske ofanzive, kada je, na današnji dan 1992. i 1994. godine, u Nevesinju i Mostaru, spasavana cela Hercegovina.

Tada su se, zaista, dešavala čuda!

Brojno nadmoćniji neprijatelji su napadali srpsku zemlju. Odnos napadača i branioca bio je 40.000 prema 5.000 boraca, ali su borci VRS uspeli da zadrže svoje položaje i odbiju agresore.

I kada je izgledalo da je pokorena, vođeni neviđenom snagom i verom u Boga, Srbi potiskuju i uzvraćaju udarac neprijatelju. Bilo je žrtava i na strani srpske vojske, ali one su neuporedivo bile manje nego kod napadača.

 

Zar nije čudo da se na jednom ranjeniku dalo izbrojati čak 48 rupa od gelera? Ranjenik je preživio! Zar nije čudo da su se ranjenici sa smrtnim ranama ponovo dizali i lavovski borili?!

Na operacionim stolovima tima doktora Peška ni jedan ranjenik nije izgubio borbu za život! To lično svedoči najbolji srpski hirurg, svetskog renomea.

Mnogi srpski borci u ovim presudnim mitrovdanskim ofanzivama borili su se i molili svetom Dimitriju. Bila je prisutna velika vera da će im u pravednoj borbi pomoći stari nebeski ratnik. I nisu pogrešili!

Sveti Dimitrije je bio u Nevesinju i spasio je Nevesinje čija je gradska slava upravo Sveti Dimitrije.

Sombor vraća spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću

(otacastvo/instagram)

android aplikacija
Previous articleUHAPŠENI MIGRANTI koji su vezali radnicu apoteke u Subotici, nabili joj kesu na glavu, pa napali POLICAJCE!
Next articleSimptomi koji vam govore da ste netolerantni na laktozu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here