,,Muž mi ima antitela na koronu, a nije ni kinuo“

Pixabay
Tempirane bombe, tihi prenosioci, superkliconoše ili jednostavno asimtomatski slučajevi nisu nova i neuobičajena pojava kada je reč o korona virusu. Da to nije tako redak slučaj pokazuje i jedna objava na društvenoj mreži Tviter.

Jedna žena je na svom Tviter profilu podeli sa pratiocima vest da njen muž ima antitela na korona virus, a da pritom nije imao nikakve simptome.

– Muž mi ima antitela na koronu. Nit kinuo, niti se zakašljao, a temperatura ni u prolazu – napisala je ona.

Samim tim što ima antitela znači da je preležao korona virus, a kako nije imao nikakve simptome može da se svrta u grupu tihih prenosioca.

Kako je objasnila, on je za visok broj antitela saznao jer je trebalo da ima neku drugu intervenciju.

– Biće da sam imala i ja, ne odvajamo se od početka korone. Ići ću i ja sebe da proverim – napisala je ova korisnica Tvitera u daljoj prepisci sa pratiocima.

Među komentarima su se našli i drugi asimptomatski slučajevi, što samo još jednom pokazuje koliko je bitno da se čuvamo jer ne znamo ko je kliconoša, a ko nije.

– Ja sam imao koronu, moja žena ne. Kad neko nema simptome, a to je većina, koncentracija virusa na sluzokoži je jako mala, a uzimanje brisa je temeljnije od poljupca – jedan je od komentara.

Onda se javio još jedan slučaj: „Evo upravo koleginica saznala isto danas. Negativan test, nije imala koronu, a ima antitela“.

 

Autor: Srbija Danas