Muškarac uhapšen sa benzinom i upaljačem u katedrali u Njujorku

Foto: Wikipedia
Njujorška policija uhapsila je 37-ogodišnjeg muškarca koji je sinoć ušao u katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzina i tečnog gasa i upaljačem, preneo je Tanjug.

Kako je saopštila njujorška policija, kada je osumnjičeni ušao u katedralu u centru Menhetna, nešto pre osam sati uveče, prišao mu je pripadnik obezbeđenja. Kada se okrenuo da pođe, benzin se prosuo po podu, a čuvar je obavestio policajce koji su bili ispred crkve.

Oni su uhvatili muškarca i on je priveden na ispitivanje, rekao je Džon Miler, zamenik komesara njujorške policije. On je naveo da je osumnjičeni kod sebe imao oko 15 litara benzina, dve boce tečnog gasa i upaljače.

Policiji je rekao da je prolazio kroz katedralu kako bi stigao od Pete avenije do Avenije Medison i da mu je u kombiju nestalo benzina.

Policija je proverila te navode i ustanovila da vozilo nije ostalo bez benzina. Muškarac je tada uhapšen, a poznat je policiji od ranije.

Na pitanje da li je „terorizam“ bio motiv incidenta, Miler je rekao da je „prerano da se to kaže“. On je ipak primetio da je do incidenta došlo dva dana posle požara u pariskoj katedrali Notr Dam.

Autor: Tanjug