Monstrum iz Novog Sada je pravnik i član Advokatske komore?!

MUP

Ivan Kontić (30), koji se sumnjiči za premlaćivanje mladića u kladionici, završio pravni fakultet i od januara radi kao pripravnik u advokatskoj kancelariji.

Za Ivanom Kontićem (30), koji je, kako se sumnja, 24. avgusta u Novom Sadu zverski pretukao M. M. (28) i namerno mu polomio ruke dok je bio u nesvesti, juče je raspisana i međunarodna poternica, pošto se sumnja da je pobegao u Crnu Goru.

Dvoje uhapšeno

Kako su saopštili iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, pokrenuta je istraga protiv odbeglog Ivana Kontića zbog sumnje da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije mladića u Jevrejskoj ulici, a u nedelju su uhapšena dvojica pomagača.

– O. L. i L. V. biće privedeni na saslušanje kod tužioca. Jednom se na teret stavlja učestvovanje u tuči, a drugom pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela – preciziraju u tužilaštvu.

Podsetimo, javnost se uznemirila nakon što je osvanuo snimak na kom jedan mladić besomučno tuče drugog, i to naočigled nekoliko osoba. Napadnuti je u jednom trenutku pao, a napadač mu je seo na stomak i pesnicama ga krvnički udarao u glavu dok ga nije onesvestio. Onesvešćenog momka okrenuo je potom na stomak i namerno mu polomio ruke. Nakon objavljivanja uznemirujućeg snimka, oglasili su se MUP i tužilaštvo i saopštili da od prvog dana intenzivno rade na slučaju i pronalaženju osumnjičenog.

– Iživljavanje nad mladićem navodno se desilo u jednoj kladionici u Novom Sadu, a osumnjičeni Kontić je direktor firme koja je osnovala lanac kladionica. Takođe, on je svojevremeno bio i reprezentativac Crne Gore u džudou – kaže izvor, piše Kurir.rs

FOTO: PRINTSCREEN

Šta je bio povod za brutalno premlaćivanje, još nije poznato.

Više na Kurir.rs klikom ovde