Moćna himalajska so – Sastojak koji pomaže kod mnogih zdravstvenih tegoba

himalajska so
Oglas

Himalajska so je najčistija so na na našoj planeti. Zbog svoje strukture i sastava veoma je pogodna za postizanje ravnoteže u telu i nervnom sistemu. Sadrži 84 minerala i elemenata u istoj razmeri u kojoj se nalaze u našem organizmu.

Himalajska so podstiče i ubrzava izbacivanje nakupljenih toksina iz organizma. Preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu.

Osim navedenog, postoji još mnogo blagodeti koje himalajska so može da ima na čovekov organizam.

Ne samo što stabilizuje otkucaje srca, nego i odlično je reguliše stres. Deluje takođe i na uklanjanje sluzi iz pluća, pogotovo je korisna kod osoba koje boluju od astme i cističnih fibroza. Smanjuje nivo šećera u krvi i pomaže bubrezima da luče višak kiselosti u mokraći.

Ukoliko imate problema sa suvim kašljem, najbolje je da stavite malo soli na jezik. Ova so je delotvorna i u čišćenju sinusa, sprečavanju osteoporoze, a sprečava i proširene vena na nogama.

Himalajsku so najbolje je koristiti u vidu kupke, a može i kao napitak ili za inhaliranje i ispiranje.

Kupka od himalajske soli se posebno preporučuje za različita kožna oboljenja.

U kadu tople vode stavite oko 200 grama himalajske soli i činite to dva puta nedeljno.

Možete i u rastvor od pola litra vode dodati 100 g himalajske soli.  Odličan je u borbi protiv akni i osipa.

Kašiku soli otopite u čaši vode i koristite je za ispiranje usne duplje, ali i nosa i očiju.

Rastvor za inhalaciju od dva litra vode i 200 grama himalajske soli pomože kod infekcije sinusa i upala uha, oslobođa zapušen nos, a pomaže i kod gnojne upale grla, bronhitisa i infekcija koje se iznova javljaju. Inhalirajte se ujutro i uveče ovim rastvorom.

Himalajska so je takođe, pored svega gore navedenog, izuzetno dobra protiv glavobolje, nesanice, depresije, alergije i astme.

Previous articleOvaj petao definitivno ne voli kućnu dostavu (VIDEO)
Next articleUŽAS: Pas ujeo dečaka za lice, dete završilo na maksilofascijalnoj hirurgiji!