Mladim poljoprivrednicima u Vojvodini bespovratno 200 miliona dinara

(Foto: Vedrana Džudža)
Oglas

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 171 ugovor, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini.

Ukupna vrednost investicije je blizu 238 miliona dinara, u čemu je učešće Pokrajine 84,07%, preneo je sajt Vlade Vojvodine.

– Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 1,5 miliona dinara, a ono što je bitno jeste da resorni sekretarijat po ovom konkursu sufinansira i do 90% od ukupno prihvatljivih troškova investicije – istakao je Božić.

Resorni sekretar je naveo da je reč o sredstvima namenjenim za otpočinjanje poljoprivredne proizvodnje, nabavku priključne mehanizacije, investicije u fizičku imovinu gazdinstva za preradu poljoprivrednih proizvoda i sve ono što je vezano za unapređivanje poslovanja mladih poljoprivrednika na selu.

Pravo da konkuršu za ova sredstva su, osim novih poljoprivrednih gazdinstva registrovanih u ovoj godini, imala i ona registrovana u prošloj. Razlog tome je, kako je objasnio Božić, što je prethodne godine ovaj konkurs bio obustavljen zbog nedostataka sredstava kao posledice stanja izazvanog epidemijom virusa kovid 19.

android aplikacija
Previous articleSonja Vasić pozitivna na koronavirus
Next articleSAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD VRŠCA: Prevrnuo se kamion!