Mitrovica živi u znaku folklora

Foto: Narcisa Božić

Sremska Mitrovica od 11.-14.avgusta živi u znaku folklora kao domaćin Međunarodnog festivala folklora ’’Srem folk-fest’’, koji je ove godine okupio rekordan broj gostiju.

Na Žitnom trgu tokom četiri festivalska dana nastupiće čak 700 učesnika iz 60 ansambala iz 16 zemalja sveta.

Svake večeri nastupima prethodi defile učesnika prepunim ulicama grada što predstavlja posebnu atrakciju za publike.

Sanader: ’’Mitrovica je ovih dana centar sveta’’

Uz veliku medijsku pažnju već tradicionalno u Gradskoj kući za učesnike festivala organizuje se svečani prijem kod gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Veoma sam srećan i ponosan što Sremska Mitrovica ima ovakav festival, koji preko igre i folklora povezuje ljude i kontinente. Što se mene tiče naš grad je ovih dana centar sveta.

Lepo je videti sve te zastave zemalja učesnika na bini svake večeri, to šarenilo nošnja, osmehe, što sve naša publika nagrađuje gromkim aplauzima, rekao je gradonačelnik
Vladimir Sanader.

’’Oduševljeni smo vašim gradom’’

Foto: Narcisa Božić

Mladi izvođači iz folklornog ansambla ’’Iskra’’ iz bugarskog grada Kazanlk kažu da su u Srbiji prvi put i ne kriju oduševljenje festivalom.

Nastpuili smo sinoć pred prepunim trgom i dočekani ogromnim aplauzom i ovacijama. Oduševljeni smo vašim gradom, njegovom lepotom i kulturnim znamenitostima, izjavili su za ’’Vojvodina info’ Madlen Ivanova i Stanislav Mejšef iz Bugarske.

Autor: Narcisa Božić