MISTERIOZNI metalni monolit otkriven u američkoj pustinji (VIDEO)

Foto: Printskrin Instagram/ utahdpsaerobureau
Oglas
Misteriozni metalni monolit otkriven je u pustinji američke države Jute. Uočila ga je posada helikoptera čiji je zadatak bio da prebroji populaciju muflona.

Monolit je visok između tri i tri i po metra, zaboden je u zemlju i sakriven među stenjem kamenite pustinje.

Napravljen je od glatkog tamnosivog metala, i ne nalikuje ničemu u okolini sačinjenoj od crvenog stenja, piše britanski „Indipendent“.

Lokalna stanica KSLTV intervjuisala je pilota Breta Hačingsa, koji je otkrio učestvovao u otkrivanju monolita, piše Sputnjik.

– To je nešto najčudnije što sam video tokom cele moje pilotske karijere. Biolog koji je bio u helikopteru prvi je video monolit. Povikao je „Hej, hej, okreni se, tamo je nešto čudno, moramo da pogledamo“, posle čega sam i ja video čudnu stvar – rekao je pilot.

Primetio je kako monolit nalikuje onom iz čuvenog filma Stenlija Kjubrika „Odiseja u svemiru 2001.“.

– Mislim da se radi o nekoj umetničkoj instalaciji. Verovatno je autor neko ko je fan filma „Odiseja u svemiru 2001.“ ili neki umetnik novog talasa – kaže Hačings.

Kada su primetili čudnu strukturu, posada helikoptera je sletela kako bi izbliza pogledala monolit koji se nalazi u središtu malog kanjona.

– Šalili smo se da ako se dogodi da neko nestane, ostali odmah pobegnu – kaže pilot.

Ukoliko se ispostavi da je monolit zaista umetnička instalacija, to ne bi bilo prvi put da je neki umetnik smešta u divljinu, daleko od civilizacije.

Prošle godine, nemačko-namibijski umetnik Maks Zindentof konstruisao je umetničku instalaciju od sedam belih stubova MP3 plejera i sedam zvučnika.

Ona se nalazi usred pustinje Namib i neprestano svira Totovu pesmu „Afrika“. Umetnik je odbio da kaže gde se tačno nalazi.

 

 

(Sputnjik)

Previous articlePreminuo bečki umetnik poreklom iz Vršca Robert Hamerštil
Next articleKATASTROFA REZULTATI: U Srbiji još 6.842 zaraženih, 37 osoba preminulo