Ministarka kulture u Kisaču na promociji „Corone“

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash
Oglas

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković prisustvovala je 17. jula u Kisaču promociji foto knjige „Corona“, fotografa i autora Pavela Surovog, direktora Kulturnog centra u tom novosadskom naselju.

Surovi, koji je na projektu radio punih godinu dana, poručio je da je za njega knjiga „prava lepotica“, koja će, kaže, pobediti zlu koronu.

„To je skrivena poruka ovog umetničkog projekta. Raduje me i velika mi je čast što je novu knjigu upravo ministarka kulture pustila u život“, rekao je Surovi.

U galeriji Kulturnog centra upriličena je istoimena izložba, koja je ponela naziv i Kruna, što predstavlja dvojako značenje – period pandemije korona virusa i odeću kraljevskog porekla.

Gojkovićeva je ukazala na značaj prikazanih fotografija, kao, kaže, vidljivi spoj sa evropskom i svetskom istorijom i pozvala građane da posete Kulturni centar Kisač i pogledaju izložbu, saopštilo je ministarstvo.

Njen autor je naglasio da je u Rusiji na međunarodnom IBEFF festivalu ušao u finale u kategoriji modna fotografija sa fotografijama iz kolekcije Corona i da će se uskoro znati rezultati takmičenja.

(Tanjug)

Previous articleNove MERE u Hrvatskoj i Crnoj Gori – Ako planirate letovanje OVO MORATE DA ZNATE
Next articleUskoro završetak gradnje prečistača u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu