Ministar ima poruku za sve koji se vraćaju sa letovanja

Pixabay
Oglas

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je sve koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva, gde je sada mnogo više zaraženih koronavirusom nego u Srbiji, da budu odgovorni i ostanu nekoliko dana kod kuće kako ne bi izlagali riziku od zaraze ljude iz svog okruženja.

„Nemojte da žurite da viđate sa nekim, da se grlite i ljubite i da zarazite ljude oko sebe. Bili ste u mestima gde je svaki treći ili četvrti pozitivan na koronu. Verovatnoća da ste i vi zaraženi je velika“, rekao je ministar novinarima posle sastanaka sa direktorima bolnica koje nisu u kovid-sistemu.

Lončar je naveo da razume ljude koji nisu mogli da izdrže da ne odu na more, ali da u povratku treba da budu odgovorni, da ostanu kod kuće nekoliko dana i ne izlažu riziku ljude oko sebe.

„Ne moraju mere da vam uređuju život, da li ćete nekom preneti koronu ili ne. Sačekajte zbog vas. Ako imate simptome, idite u kovid ambulantu, testirajte se. Ne idite na druženja jer je velika verovatnoća da i druge zarazite“, zaključio je Lončar.

Previous articleNAJEZDA SMRDIBUBA U SREMU: Čovek zatekao strašan prizor
Next articleZVANIČNO: Grčka ne diže rampu za građane Srbije