Ministar finansija Dušan Vujović se povlači sa funkcije, Mali preuzima mesto?

Ekonomist.me
Ekonomist.me

Ministar finansija Dušan Vujović obavestio je premijerku Anu Brnabić da se povlači sa svoje funkcije. Vrlo moguće je da njegov resor preuzme gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Razlog podnošenja ove ostavke ministra Dušana Vujovića, koja je podneta pisanim putem, ostavka proizilazi iz ličnih razloga.

Vojvodina Info je pisala pre dve nedelje, a danas nezvanično saznaje;

Ministar je želeo najpre da obavesti predsednicu Vlade, a izabrao je momenat kada je već najavljena rekonstrukcija njenog kabineta.

Nepotvrđene informacije navode da je Vujović u svom obaveštenju naveo da su četiri godine bile dovoljne da on pokaže koliko zna i vredi i da nema želju da i dalje rukovodi finansijama Srbije. 

Najverovatnije se Vujović vraća u Ameriku, gde će nastaviti da obavlja konsultantski posao u Svetskoj banci.

Kao član Vlade Dušan Vujović je bio na mestu ministra privrede od aprila 2014. do avgusta iste godine. Karijeru je započeo kao asistent na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu i kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Na poziciji ministra finansija bio je od 2014. godine.

Siniša Mali

Nikada nisam trčao za funkcijama i bila mi je velika čast što sam vodio Beograd četiri godine – kazao je Siniša Mali o kome se spekuliše da će naslediti Dušana Vujovića u resoru finansija.